Vrijeme - zrak

Zenica

ZENICA vrijeme

27. siječnja 2020.

Kobe Bryant sa kćerkom Giannom



Pogledajte video na kojem se vidi kako Brajant objašnjava igru svojoj najstarijoj kćerki Gigi. Trenutak je zabilježen kamerama, 21. decembra prošle godine, tokom igre Brooklyn Netsa i Atlanta Hawksa.
Kobi, otac četiri kćerke, rekao je da je njegova kćer Gigi odgovorna što ponovo gleda NBA utakmice. Otkako je otišao u penziju 2016. godine, legenda NBA lige nije baš često prisustvovao NBA mečevima.
No, otkako je njegova kćerka započela bavljenje košarkom, njih dvoje su u posljednjih godinu dana viđeni na nekoliko utakmica.

6. siječnja 2020.

Stravična nesreća u Osijeku


Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima 4.1.2020 u Ulici cara Hadrijana kod "remize", u Osijeku. 
Plavi BMW u kojem se nalazilo četvero ljudi je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i udario u stablo. Od siline udarca BMW se prepolovio, a dijelovi razbijenog automobila rasuli se po livadi. Očigledno se BMW kretao velikom brzinom prije udara u stablo. U nesreći su poginula dva mladića u dobi od 19 i 24 godine, a poginula je i 25-godišnjakinja. Vraćali su se iz noćnog izlaska. Automobilom je upravljao 19-godišnjak. Vatrogasci su uspjeli izvući 21-godišnju djevojku iza suvozačevog sjedišta. Prevezena je u bolnicu sa teškim ozljedama.

5. siječnja 2020.

OSIGURANJE IMOVINE

OSIGURANJE OD POŽARA
- osiguranje građevinskih objekata, administrativno-proizvodnih zgrada i skladišnih prostora,
- osiguranje opreme i mašina (pokretne imovine),
- osiguranje stambenih objekata (kuća, stanova i zgrada).

OSIGURANJE UPOSLENIKA OD NEZGODE
- za sve firme uposlenici su presudni za uspješno poslovanje,
- razumnim i prihvatljivim premijama (5-20 KM/mjesečno) pokažite im da ovim dodatnim         dobrovoljnim osiguranjem cijenite njih i njihov rad.

Kvalitetno ugovoreno osiguranje, sa adekvatnim i neophodnim osiguravateljskim pokrićima, je ultimativan poslovni potez svakog odgovornog biznismena.
Višegodišnji uloženi trud u razvoj firme, svakovrsno odricanje vlasnika i porodice te investirani novac mogu, u trenutku, da se pretvore u nenadoknadiv gubitak.
Osiguranje je najefikasniji vid zaštite finansijskih interesa i imovine. Naravno, ako se prethodno uradi ozbiljna procjena rizika te se, shodno utvrđenom, ugovori osiguranje sa optimalnim osiguravateljskim pokrićima.
Zato vam je potreban GEOZ. Iskustvo u radu sa osiguravajućim društvima i poznavanje industrije osiguranja su bitni u pregovorima sa osiguravajućim društvima. Da. Dobro ste pročitali. Ja, zajedno sa Vama i osiguravajućim društvom pregovaram dok ne zadovoljimo Vaš interes, interes osiguravajućeg društva, naravno i moj a sve u skladu sa zakonskim odredbama, uslovima predmetnog osiguranja i moralnim kodeksima struke. Vi će te biti zadovoljni obimom osiguravajućih pokrića, povoljnijom premijom i spoznajom šta realno možete očekivati u slučaju realizacije osiguranih rizičnih događaja.

Sarajevo 1941 - video njemačkog vojnika Wehrmachta

Zaista rijetko kvalitetan video Sarajeva iz 1941. Film je iz njemačke arhive. Mnogo toga interesantnog za vidjeti i analizirati.