Vrijeme - zrak

Zenica

ZENICA vrijeme

12. rujna 2019.

Maroko, 7 osoba poginulo u bujičnoj poplavi 28.8.2019



TRAGEDIJA - 28.8.2019 desila se tragedija uzrokovana bujičnom poplavom u kojoj je 7 osoba izgubilo život. To se desilo u južnom dijelu Maroka dok se igrala lokalna futbalska utakmica u selu Tizert, regija Taroudant.

Izabrao sam ovu vijest da podijelim sa vama i zbog posla kojim se bavim, osiguranjem. Kada se vrši ozbiljan pregled predmeta osiguranja (imovine, kuće, zgrade, proizvodne hale i sl.) tada se procjenjuje rizik od svih predvidivih opasnosti. Klijenti često tvrde da je to suvišno. Neki su izgradili stambene, poslovne i proizvodne objekte na lokacijama gdje se prije nije gradilo. Vrlo blizu potočnim i riječnim koritima. Bujične poplave su prije bile rijetkost ali su sada sve češće. Zbog velikih klimatskih promjena realno je procijeniti da će se dešavati češće i jače. Zato je dobro da svaki vlasnik značajne imovine razmisli o osiguranju jer je to način da zaštiti svoj finansijski interes. Još uvijek su premije za ta osiguranja razumne. 
Ovaj snimak pokazuje kako se u ekstremnim situacijama teško zaštiti. Ovdje, nažalost, 7 osoba je izgubilo život iako su, po snimcima, postojale realne šanse da se spasu kao i ostali.

Nema komentara:

Objavi komentar